6 Aralık 2008 Cumartesi

...Yüreğimdeki Küçük Kız...


Küçücük bir kız olsaydım keşke, olan bitenden habersiz. Gördüklerimden anlam çıkartmasını bilemeseydim henüz, aklım yetmeseydi herşeye.

Yalanı hiç duymamış olsaydım. Maskeli yüzleri gördüğümde oyun sanıp gülebilseydim. Hep topun arkasından koşmak sansaydım hayatı, topu tutunca hayat benim olsaydı.

Bebeğimin saçlarını taradığım gibi benim de saçımı tarayanım olsaydı keşke. Sabah kalktığımda gülücükler saçabilseydim yaşama. İlla ki yapmak zorunda, katlanmak zorunda olduğum şeyler olmasaydı keşke. Beni ağlatan sadece sokak çocukları olsaydı. Hep elimde şekerle gezebilseydim keşke. Yada her istediğimi aldırabileceğim nazım olsaydı hala. Gece üstüm açıldığında üstümü örten biri olsaydı. Ben uykumda donmasaydım keşke. Rüyalarımda hep çiçekler, kuşlar olsaydı. Hergün kabus görmek yerine. Gerçekleri rüya sanabilseydim, ayırd edemeseydim keşke.

Bu kadar karmaşıklığı, bu kadar çıkılmazlığı yok sayabilseydim. Geçer diyebilseydim.

Keşkelerim olmazdı küçücük bir kız olsaydım. Çare aradığım çaresizliklerim olmazdı. Yokluğun ölüm olduğunu bilmezdim belki de. Sessizliğin gece olduğunu sanırdım. Bir küçücük kız olsaydım eğer '' belki '' lerim olurdu yaşam'a karşı. Bugün de, yarın da '' belki '' diyebilirdim o zaman.

Burada bunları yazma gereği de duymazdım.

Ama ya şimdi........ ?



*************** Alttaki şiir alıntıdır ******************
Kûçûktûm, hєm dє çσk kûçûk.
Hâmurdân єvlєrîm,
Tєrtєmîz yûrєğîmlє bєslєdîğîm umutlârım
ßîr dє σ kûçûcûk bєdєnîmdє
Annєm vє bâbâm îçîn yєr âçtığım
Kσcâman yûrєğîm vârdı.
Sσnrâ bûyüdûm, hєm dє çσk bûyûk.
Bєtσndân єvlєrîm,
Kîrlєnmîş yûrєğîm dє sûrgûnє sûrûlєn umutlârım
Bîr dє σ kσcâmân bєdєnîm dє
Kîmsєyî âlâmâyâcâk kâdâr kûçûlmûş yûrєğîm vâr ârtık.


6 yorum:

Berrin dedi ki...

sıddetle zonklayan basıma bırde yuregım eklendı:) cok cok cok guzell yazmıssın fundam..
topu tutunca hayat benım olsaydı..
..............................bılıyorsun her seye ragmen hep gulebılen ınsanlarız, allah bıze bırde esprı yetenegı vermıs :) sımdı bu duygusal modu bozayım hemen,,,,, ben bı şut cekerım sen kalede olursun ve topu tutarsın hayat bızım olur:) gercı ben genelde attıgım topları hep gole cevırırım ama :)) sana kıyagım olsun eheh

Funda dedi ki...

Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle :) Gülümsettin beni :))
Aynen dediğin gibi olsun, sen bana bir kıyak geç ve ben topu tutayım hayat benim olsun :)
Hepimizin olsun...
Sevgiyle kal canım.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Çok beğendim bu yazıyı. Keşke bende küçük bir kız çocuğu olsaydım keşkee. Bunu dediğim çok olmuştur. Sevgiyle kal canım. İyi bayramlar.

Funda dedi ki...

Teşekkür ederim canım. Sana da iyi bayramlar :)

bulut dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş Funda, güzel ifade etmişsin. Ama çocukluk hep mi güzeldir, bir an önce büyümek istiyorduk o zamanlarda da. Nedense yaşadığımız anların güzelliğini hep geçmişte kaldığı zaman anlıyoruz. Geçmişteki kötü anıları aklımıza getirmek istemediğimiz için mi acaba, geçmişi hep güzel yadederiz. Bu günlerimizi de bir on yıl sonra 'ne güzel günlerdi' diye arayacak mıyız dersin. Zira ben senin yaşlarında olduğum günleri şimdi özlerken, 10-15 yıl sonra da bugünlerimi özleyeceğimi düşünüyorum.

Funda dedi ki...

Aslında haklısın bulut,
ama yine de çocuk kalsam diye düşündüğüm oluyor zaman zaman. Sanırım ruhsal gelgitlerim bunun en büyük nedeni :)
Bu arada teşekkür ederim yorumun için.
Geleceğimizin geçmişten güzel olması dileğiyle.